Over Gezelligheidskoor Dukenburgs Glorie

Hoe het begon ……..

Tijdens festiviteiten in 2006, van het 40-jarig bestaan van de wijk Dukenburg, vonden enkele personen dat er wat meer aan gezelligheid gedaan moest worden in dit stadsdeel van Nijmegen. Maar hoe en wat! Zingen met elkaar was zeker een van de mogelijkheden en gingen op zoek naar personen die daar wel wat voor voelden. Zo ontstond er een klein zanggroepje dat Nederlands talige liedjes zou moeten gaan zingen.

……. en hoe ging het verder……..

Teksten van liedjes werden verzameld en begeleidende muziek kwam van cd en keyboard. Het koor zocht haar onderkomen in Wijkcentrum Meijhorst, een goede en juiste locatie voor een zangkoor uit deze wijk. Het zangkoor kreeg de naam: “GEZELLIGHEIDSKOOR DUKENBURGS GLORIE”. Een juiste keuze, die tot op heden past bij de uitstraling van het koor en bij de koorleden. Gezelligheid moest immers voorop staan. De afgelopen jaren kwamen en vele “gezellige” personen bij.

… en in 2016 gaan we door naar 2017:

Onder begeleiding van dirigent Jan Sinke repeteren 58 koorleden (40 dames en 18 heren)op donderdagavond in Wijkcentrum Dukenburg (Meijhorst) om nog beter te worden. En dit dan uit te stralen tijdens een optreden bij vereniging of instelling. In 2016 bestaat ons koor 10 jaar. Dit gaan we op gepaste wijze vieren.

… Dukenburg 50 jaar:

Zoals ons koor in 2016 10 jaar bestaat, bestaat Dukenburg dit jaar 50 jaar. Ter gelegenheid hiervan vond er op 2 oktober 2016 in de Ontmoetingskerk in Meijhorst een korenfestival plaats waaraan naast Gezelligheidskoor Dukenburgs Glorie nog 7 koren van divers pluimage deelnamen. Foto’s en een videoimpressie hiervan is op deze website te zien onder het kopje “Foto’s en video’s”.

… De Doekenborg en De Orangerie gaan dicht:

2016 is ook het jaar waarin we voor de laatste keer optraden in De Doekenborg en De Orangerie. Wegens sluiting van beide verzorgingshuizen is optreden hier niet meer mogelijk. Van het laatste optreden in de Orangerie zijn ook foto’s te zien onder het kopje “Foto’s en video’s”.

… In 2018:

gaan we verder met waar we mee bezig waren en nog steeds zijn. Nu met inmiddels zestig zangers en zangeressen, waaronder de bestuursleden. Daarnaast is de dirigent ook altijd van de partij evenals de muziekcoördinator en de mensen van de techniek.

… In 2019:

gaan we op de ingeslagen weg verder. Wij zullen ons repertoire uitbreiden en steeds beter worden voor de optredens.

… In 2020:

gaan we proberen wat meer optredens te verzorgen en breiden we ons repertoire verder uit. Dit onder leiding van onze dirigent Jan Sinke.

Ook bestaan we in 2020 14 jaar. Volop gezelligheid. Maar helaas door alle Corona-perikelen even niet zingen en ook geen feestje.

… In 2021:

Zodra het weer kan zullen we weer gaan repeteren. Over het hoe, wat en waar zal het bestuur de leden informeren. Hopelijk tot snel.

1 september mochten weer gaan zingen. Wij zijn toen begonnen met reperteren. Het eerste optreden staat op 2 december gepland.

Door de versoepelingen van de coronamaatregelen hebben we ons 15-jarig jubileum gelukkig met een feestje kunnen vieren. Dit feestje heeft op 10 oktober plaatsgevonden.

Opnieuw heeft Corona roet in het eten gegooid. Hierdoor is het vanaf 16 november weer niet mogelijk om te repeteren. Het bestuur zal de koorleden op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

… In 2022:

Helaas hebben we in 2022, tot nu toe, slechts een keer kunnen optreden en wel in het Oud Burgeren Gasthuis. Op zondag 27 februari hebben we, na de coronaperiode, weer kunnen optreden. De muziekmensen hadden weer gezorgd dat alles klaar stond voor de zangeressen en zangers. Het was een heel gezellig middag waarbij we zongen onder begeleiding van onze dirigent Jan Sinke. Iedereen was tevreden, de leiding van het Oud Burgeren Gasthuis, het publiek, onze dirigent, en wij zelf ook.

In 2022 zijn we, nadat onze dirigent heeft aangegeven te willen stoppen, op zoek gegaan naar een nieuwe dirigent (m/v).

In 2022 is ook een nieuw bestuur aangetreden. Hiermee gaat het koor een nieuwe toekomst tegemoet.

In mei 2023 zijn wij er in geslaagd een nieuwe dirigent te vinden in de persoon van Mieke Hydra. Hiermee gaan wij met het volste vertrouwen de nieuwe toekomst tegemoet.

In september 2023 hebben we met pijn afscheid moeten nemen van onze voorzitter Rob van Eenennaam. Met de overgebleven bestuursleden gaan we de toekomst tegemoet.